Яценюк / Фото УНИАН

Вето Росії щодо резолюції Ради безпеки ООН про створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» у небі над Донецькою областю в липні 2014 року є доказом причетності російської влади до скоєння цього злочину.

Таку думку прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив на своєму аккаунті у Twitter.

Читайте такожБританія запропонувала створити трибунал по "Боїнгу" в обхід Ради безпеки ООН

Відео дня

«Вето Росії – переконливий доказ вини російських терористів і прямого зв'язку Кремля з вбивством невинних людей. Вбивці будуть покарані», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, Росія 29 липня на засіданні Ради безпеки ООН застосувала вето до резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» «Боїнг-777» рейсу MH17 над територією України 17 липня 2014 року і загибелі 298 осіб.

Після голосування міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс заявив, що Нідерланди, Малайзія, Австралія, Бельгія й Україна продовжать пошуки механізмів для притягнення до відповідальності тих, хто збив «Боїнг».

Довідка УНІАН. 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак Boeing-777 компанії Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук».

Усі 298 осіб, які перебували на борту, загинули. Переважна більшість з них - 194 пасажири були громадянами Нідерландів, 38 - громадянами Австралії.

Читайте такожПауер: ніяке вето Росії не завадить розслідуванню злочину по знищенню літаку MH17

Україна делегувала розслідування катастрофи літака Нідерландам.

Малайзія внесла до Ради безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування авіакатастрофи.

Раніше з ініціативою створення трибуналу виступили Австралія, Бельгія, Нідерланди й Україна.

Росія виступала проти цієї пропозиції.