ТСН.ua

Про це він заявив в інтерв'ю 5 каналу, передає DT.ua.

Клімкін прокоментував заяву міністра юстиції Олександра Коновалова, який 2 вересня не виключив юридичної можливості обміну. Коновалов тоді зазначив, що питання можливого обміну повинні вирішуватися по дипломатичних каналах.

"Я не буду займатися інтерпретацією сигналів російського Мін'юсту. Я вважаю, що ми повинні зробити все для того, щоб звільнити Надію, для того, щоб звільнити Олега, усіх політичних ув'язнених", - заявив Клімкін.

Читайте такожРосійським ГРУшникам Александрову і Єрофеєву висунуті нові підозри, - адвокат

"Якщо для цього буде потрібно йти шляхом переговорів про обмін, ми будемо дивитися на цю можливість, безумовно", - додав він.

При цьому він підкреслив, що будь-які такі кроки повинні бути зроблені після того, як "українські суди приймуть відповідні рішення по російським військовим".

Читайте такожУкраїна донесе протест проти вироків Сенцову і Кольченко до керівництва ООН

"Спочатку чітка юридична сторона - а вже потім будь-які можливі кроки", - сказав Клімкін.

Міністр додав, що поки українська сторона не бачила від Росії "ніяких пропозицій та чітких сигналів".

"Ми повинні розмовляти про це, але тільки на чіткій юридичній основі", - додав Клімкін.

За словами Клімкіна, в російських в'язницях перебувають 11 українських політв'язнів.

Читайте такожУ Раді закликають парламентські інститути світу підтримати Україну в питанні звільнення утримуваних в РФ українців

Він зазначив, що МЗС докладає однакові зусилля для звільнення як відомих у світі Надії Савченко та Олега Сенцова, так і інших українських громадян, які ув'язнені в Росії.

Раніше УНІАН повідомляв, що глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив про бажання залучити до кримінальної відповідальності 30 громадян України, в тому числі керівників силових структур, за застосування заборонених засобів і методів ведення війни і геноцид».