Рада / УНИАН

Про це УНІАН повідомило джерело в Апараті ВР.

За його словами, це вже не перша заява Валентина Зайчука про звільнення з посади керівника Апарату Верховної Ради України, але попереднім «не давався хід».

Співрозмовник УНІАН не виключив, що голова Верховної Ради України може вже в найближчі дні внести на розгляд ВР проект постанови про звільнення Зайчука.

Відео дня

Наразі такого проекту постанови не зареєстровано у ВР.

Читайте такожГройсман пояснив, чому не може стати координатором коаліції

Як відомо, відповідно до статті 8 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» керівник Апарату Верховної Ради України призначається на посаду та звільняється з посади Верховною Радою. Кандидатуру на посаду керівника Апарату Верховної Ради України визначає і пропонує Верховній Раді голова Верховної Ради України. Відповідно до закону, керівник Апарату Верховної Ради України може бути достроково звільнений з посади Верховною Радою за його особистою заявою чи за вмотивованою пропозицією голови Верховної Ради України або не менш як однієї третини народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради.

Читайте такожКолишнього заступника голови ДФС Лікарчука спіймали на підробці тесту поліграфа. Лікарчук спростовує (фото, відео)

Постанова Верховної Ради про призначення на посаду чи звільнення з посади керівника Апарату Верховної Ради України приймається відкритим поіменним голосуванням.

Довідка УНІАН. Валентин Зайчук народився 27 серпня 1949 року. З 2002 року є керівником Апарату Верховної Ради України.