Игорь Марков

Про це він розповів в інтерв'ю Газете.Ru.

За його словами, всі розмови про євроінтеграцію — "це був блеф, спроба шантажувати Росію".

"Коли у нас були закриті зустрічі президента з фракцією, він два-три години сидів і розповідав, як його нібито Путін обманув в таких-то і таких питаннях. Постійно в ньому говорила якась образа", - повідомив Марков.

Відео дня

Читайте такожВ Укрбюро Інтерполу заявили, що громадянство іншої держави не звільняє Маркова від екстрадиції

Можливою причиною такої "образи" Януковича стала спроба продати транзитний газопровід, залишивши при цьому частку своїй "сім'ї".

"Наскільки я знаю, він намагався продати транзитний газопровід, але при тому залишити особисто собі, своєму бізнес-клану частку. Але справа в тому, що цей блеф — він дуже підігрівав настрої всередині країни. (...) Простим людям почали говорити: ми йдемо у Європу, завтра буде безвізовий в'їзд, завтра бабусі почнуть отримувати пенсію в 2 тисячі євро... Мільйони людей просто обдурили", - зазначив екс-нардеп.

Читайте такожГПУ підозрює Януковича в отриманні 26-мільйонного хабара

За словами Маркова, Янукович перетворив країну у вотчину для свого клану.

"Йому платили всі, закінчуючи власниками кіосків. До моїх товаришів-бізнесменів в Одесі приходили і змушували переписувати на когось частину бізнесу. Інакше у в'язницю. Була ціла схема побудована — Янукович, прокуратура і так далі. Від останнього кіоску до газопроводу — він всюди намагався вставити свій особистий інтерес", - розповів Марков. "Тут важливо розуміти, що Янукович, його психотип, формувався у в'язниці. Причому перший термін він сидів ще зовсім у юному віці. І відповідний, табірний, тип управління з паханом на чолі спробував перенести на всю країну".

Читайте такожУкраїна направила всі необхідні документи для екстрадиції Маркова – Мін'юст

Як повідомляв УНІАН, в Україні Марков звинувачується за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство із заподіянням тілесних ушкоджень) за побиття в Одесі в 2007 році учасників мітингу проти встановлення пам'ятника Катерині II.

В жовтні 2013 року Печерський райсуд Києва заарештував Маркова на два місяці.

Читайте також"Це були зовсім різні Януковичі": Азаров з Марковим закликали посадити екс-президента

25 лютого 2014 р. Приморський районний суд Одеси змінив запобіжний захід Маркову, випустивши його з Одеського СІЗО.

Марков зник з поля зору правоохоронців 4 листопада 2014 р. В грудні 2014 року МВС України оголосило його в розшук.

Читайте такожЕкс-депутат Марков має намір судитися з українським бюро Інтерполу - ЗМІ

12 серпня 2015 р. Маркова затримали в італійському місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу. Через два дні місцевий суд його заарештував.

Пізніше суд Генуї змінив Маркову запобіжний захід, перевівши його з в'язниці під домашній арешт з носіння електронного браслета.