Мосійчук / Фото УНІАН

Народний депутат України Ігор Мосійчук називає помстою генерального прокурора Віктора Шокіна всі звинувачення проти нього, які були оприлюднені сьогодні у Верховній Раді.

Про це він заявив журналістам у парламенті, передає кореспондент УНІАН.

Читайте такожЛяшко заявив про політичну розправу над його фракцією після згоди Ради на арешт Мосійчука

Відео дня

«Це сталось після того, як я вчора заявив у телеефірі про те, що Шокін безпосередньо винен у викраденні матеріалів справи покійного Георгія Гонгадзе, у фальшуванні цієї справи. Більше того, у нас з’явились докази, і фракція їх оприлюднить, щодо того, як Шокін фальсифікував не одну справу. Тому - це помста Шокіна і Порошенка», - сказав Мосійчук.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні парламент дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт Мосійчука.

Перед цим у сесійній залі генеральний прокурор Віктор Шокін передав голові Верховної Ради Володимиру Гройсману відповідне подання.

На засіданні ВР було продемонстровано відео за участі Мосійчука, яке було зняте прихованою камерою. На відео йшлося про можливість вирішення певних питань за гроші.

Читайте також"Жодної купюри у мене немає": Мосійчук заявив, що оприлюднене ГПУ відео змонтоване

Перед тим як продемонструвати відео, Шокін зазначив, що Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактами вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів одним із народних депутатів України. Він зауважив, що в ході розслідування було проведено слідчо-розшукові дії і зібрано докази, які підтверджують провину депутата.

Сам Мосійчук ці звинувачення відкидає і заявляє, що відео було змонтоване.