Dean Lewins/AAPIMAGE / Премьер-министр Австралии Тернбулл

Про це повідомляє ABC.

Слова глави уряду стали реакцією на звіт з катастрофи Boeing над Донбасом, який напередодні оприлюднив нідерландський Радбез. У звіті не назвали винних, втім, відзначили, що лайнер потрапила ракета із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Прем'єр-міністра Австралії обурив саботаж Росією спроби створення міжнародного трибуналу для встановлення винних у катастрофі рейсу MH17, однак він пообіцяв не зупинятися у досягненні справедливості: "Ми засуджуємо рішення Росії блокувати в Раді безпеки ООН рішення про створення міжнародного трибуналу з катастрофи Boeing над Донбасом. Незважаючи на це, спільне розслідування Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України продовжиться".

Відео дня

"Ми не дозволимо Росії знущатися над нами. Австралія і всі інші країни, які поділяють нашу скорботу, зроблять все можливе для того, щоб знайти винних і покарати їх", - запевнив Тернбулл.

Читайте такожУ Китаї висловлюються за об'єктивне розслідування катастрофи MH17

Як повідомляв УНІАН, Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня оприлюднила звіт про причини катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» МН17 в липні 2014 року на Донбасі.

Встановлено, що літак був збитий ракетою Бук».

Читайте такожЗасновник Bellingcat прокоментував доповіді по катастрофі MH17

Зокрема, згідно зі звітом, авіакатастрофа сталася через детонацію боєголовки типу 9N314M, яку випустили із зенітно-ракетного комплексу "Бук" на сході України.

За словами голови Радбезу Нідерландів, внаслідок вибуху передня частина літака була зруйнована, а літак розламався в повітрі.

Він констатував, що троє членів екіпажу в кабіні, загинули на місці.

Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився 17 липня 2014 року в Донецькій області.

Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.