фото: УНИАН

Про це йдеться в повідомленні відділу взаємодії зі ЗМІ ВРЮ.

"За результатом розгляду рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 9 червня 2015 року ухвалено рішення внести подання про звільнення судді Київського апеляційного господарського суду Рєпіної Лідії Олександрівни з підстав порушення присяги", - зазначено в повідомленні.

Читайте такожВища Рада юстиції рекомендує звільнити 5 суддів, які приймали рішення проти майданівців

Відео дня

Як повідомила керівник відділу Оксана Лисенко на свой сторінці у Facebook, Вища кваліфікаційна комісія суддів встановила, що суддя розглядала справу, позивачем у якій було об`єднання співвласників багатоквартирних будинків, яке вона ж і очолювала. Як відзначив доповідач, ВККСУ правильно констатувала порушення правил відводу (самовідводу) судді. 

"Крім того, наразі суддя знаходиться на непідконтрольній уряду України території, отримала паспорт громадянина РФ, і наразі, не звільнившись з посади судді, влаштувалася на роботу в філіал Російського університету правосуддя в Криму", - наголосила Лисенко.

ВРЮ внесе подання про звільнення з посади за порушення присяги судді Київського апеляційного господарського суду РЄПІНОЇ...

Posted by Оксана Лисенко on Thursday, October 15, 2015