Фото УНІАН

Про це сказав міністр юстиції України Павло Петренко, звітуючи про роботу свого відомства, передає Українська правда.

Він зазначив, що, відповідно до закону про декомунізацію, саме Мін’юст здійснює контроль діяльності тих чи інших об’єднань на предмет відповідності закону про декомунізацію.

Петренко нагадав, що наразі триває судовий процес щодо заборони діяльності в Україні Комуністичної партії.

Відео дня

Читайте такожМін'юст: Протягом 2014-2015 років ми розробили десятки законів, направлених на боротьбу з корупцією

"Ми маємо тривалий суд процес із КПУ, що триває ще з минулого року. Сподіваюсь, що найближчим часом процес дійде до свого логічного завершення - буде рішення суду", - сказав він.

"Це буде історичною відповіддю для мільйонів українців, які переслідувалися комуністичним та тоталітарним режимом протягом останніх 80 років", - заявив Петренко.

Читайте такожзаборону на території країни діяльності

Відповідно до адміністративного позову, "КПУ вчиняє дії, спрямовані на зміну конституційного ладу насильницьким шляхом; порушення суверенітету й територіальної цілісності України; пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної ворожнечі; посягання на права і свободи людини, а також представники КПУ систематично звертаються із закликами до створення воєнізованих формувань".

Читайте такожКПУ подала до ЄСПЛ позов проти України

Засідання Окружного адміністративного суду Києва з розгляду позову Міністерства юстиції про заборону Комуністичної партії було перенесено на жовтень 2015 року.