panoramio.com

Про це йдеться у розпорядженні прем'єр-міністра самопроголошеної республіки Артура Міквабія від 11 січня.

У тексті документа прямо сказано, що рішення прийняте з метою реалізації договору з Росією про союзництво і стратегічне партнерство, що передбачає "проведення скоординованої зовнішньої політики Республіки Абхазія і Російської Федерації".

Читайте такожМЗС назвало візит прем'єра Абхазії до Криму "міжсобойчиком" лідерів невизнаних утворень

Відео дня

Зокрема, сепаратистський уряд ініціював посилення контролю за "взаємодією державних установ, організацій та підприємств Республіки Абхазія з організаціями, що знаходяться під юрисдикцією Турецької Республіки та/або організаціями, організаціями контрольованими громадянами Турецької Республіки".

Також фактична влада Абхазії збирається виробити тимчасові обмежувальні заходи щодо імпорту окремих видів товарів походженням з Туреччини.

Читайте такожПутін назвав санкції "нерозумними і шкідливими"

Крім того, передбачено вжити заходи щодо недопущення участі турецьких і контрольованих громадянами Туреччини організацій у реалізації інвестиційної програми сприяння соціально-економічному розвитку Абхазії на 2015-2017 роки, а також посилення контролю за діяльністю на території Абхазії некомерційних організацій, заснованих або таких, що перебувають під управлінням громадян Туреччини або під юрисдикцією цієї країни.

Читайте такожВ Росії почали знищувати турецькі мандарини