Тиммерманс віступил за предоставление украинцам безвизового режима  / politikus.ru

Про це Франс Тіммерманс сказав під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним сьогодні у Брюсселі, повідомили УНІАН у Департаменті політики і комунікацій МЗС.

Читайте такожКлімкін закликав ЄС дати рекомендацію про введення безвізового режиму для українців

«Тіммерманс висловив повну підтримку запровадженню безвізового режиму для українських громадян відповідно до рекомендації ЄК від 18 грудня 2015 р. та готовність Єврокомісії і надалі допомагати Україні в продовженні реформ у сфері внутрішніх справ та юстиції», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У свою чергу Клімкін висловив сподівання щодо оперативного внесення Єврокомісією на розгляд Ради ЄС та Європарламенту законодавчої пропозиції щодо скасування візового режиму для українських громадян.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Клімкін перебуває з візитом у Брюсселі, де, зокрема, взяв участь у засіданні "Україна + Друзі України в ЄС".

Це засідання було організоване Данією і пройшло за участю високого представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріки Могеріні, комісара ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнеса Гана, а також глав зовнішньополітичних відомств переважної більшості держав-членів ЄС.