Фото УНИАН

Голоси за відставку чинного прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в Раді вже є, зараз ідуть переговори про те, щоб зібрати необхідну кількість у підтримку кандидатури Наталії Яресько. Переформатування Кабміну може відбутися вже 15 березня. Цю дату, посилаючись на секретаря РНБО Олександра Турчинова, назвав близький до нього депутат від "Народного фронту", передає "Новое время".

Читайте також300 мільйонів японського кредиту: тиждень успіхів для фінансової системи України

Співрозмовник видання стверджує, що така домовленість про зміну уряду вже є.

Відео дня

Цю ж інформацію підтвердив народний депутат з іншої фракції, нещодавно покинула коаліцію. На відставку чинного прем'єра Арсенія Яценюка голоси вже є, зараз іде робота, спрямована на те, щоб забезпечити необхідну кількість голосів для призначення Яресько.

Проте в прес-службі Мінфіну цю тему не коментують.

Також відзначається, що Яресько вже активно підбирає команду і веде переговори з кандидатами у ключові відомства на штиб ДФС. Про це заявляють співрозмовники видання, а також ті, кому вже зробили таку пропозицію. Цю ж інформацію підтверджують джерела в Міністерстві економічного розвитку.

Додамо, що про попередню згоду Яресько зайняти крісло прем'єра ЗМІ повідомили сьогодні вдень. Згідно з інформацією джерел, Наталія Яресько вже запропонувала декілька кандидатів у майбутній уряд - Бориса Ложкіна і Дмитра Шимківа - в якості віце-прем'єрів, заступника міністра економіки Юлію Кузнєцову як міністра енергетики.