Боровик / dumskaya.net

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам.

Боровик зазначив, що до нього незаконно було застосовано фізичну силу. "Ми подивимося, як працюють тут суди", - заявив Боровик. "Інцидентом займатимуться правоохоронні органи", - додав він.

За словами Боровика, він знав, що опиниться в меншості, а те, що трапилося з ним на сесії, – "найкраща характеристика того, що відбувається в місті".

"Це беззаконня, коли людей не слухають. 20 років ці люди вбивали і захоплювали владу, а потім вони прийшли і захопили владу економічну і політичну. Звісно, коли хтось виступає, коли хтось з хорошою освітою може перемогти їх риторикою, аргументами, їх це дуже сильно не влаштовує, і вони влаштовуватимуть провокації, робитимуть все, щоб ти зійшов з шляху", - сказав Боровик.

Читайте такожСаакашвілі спростував заяву свого заступника про плани створити партію

Як повідомляв УНІАН, сьогодні під час засідання сесії Одеської міської ради депутат міськради Дмитро Палпатін (пройшов до міськради від партії "Блок Дарта Вейдера", зараз – у фракції мера Одеси Геннадія Труханова "Довіряй справам") із застосуванням сили виніс із зали Боровика, який сьогодні вперше прийшов на сесію міськради і отримав посвідчення депутата.

Свою тривалу відсутність на засіданнях сесії Боровик пояснив тим, що раніше своєю появою "легалізував би владу, яка фальсифікувала результати виборів мера Одеси". (Боровик був одним з кандидатів на цей пост). Він акцентував увагу на сьогоднішньому дозвілі міськради побудувати АЗС в історичному центрі міста, біля Художнього музею, і запропонував "ретельніше дивитися, кому даються пільги".

Поки Боровик говорив, із зали лунали обурені вигуки, нецензурні репліки. Коли він спустився від трибуни в зал, до нього швидко підійшов депутат міськради Палпатін, сунув Боровику букет квітів, схопив на руки і виніс його із зали.

Переважна більшість депутатів при цьому голосно сміялись і аплодували. Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що не знає, як називати Боровика "Саша чи Маша, бо як по-батькові він не називає", а пізніше сказав журналістам, що "ще не аналізував те, що трапилося".

Незадовго до згаданого прецеденту засідання сесії міськради залишили присутні в залі троє представників ОБСЄ.

Нагадаємо, 11 грудня 2015 року під час виступу у Верховній Раді прем’єр-міністра Барна підійшов до трибуни і подав Яценюку букет червоних троянд. Після цього Барна підняв Яценюка і виніс з-за трибуни. До Барни підбігли депутати із фракції "Народний фронт" і почали його бити. До цієї бійки приєднались депутати з "БПП".