REUTERS

Про це УНІАН повідомили у прес-службі глави держави. Порошенко звернувся до президента Європарламенту із закликом посилити тиск на Росію для забезпечення негайного звільнення Савченко та інших українців, незаконно утримуваних в російських в’язницях.

Читайте такожУкраїна координує підготовку санкційного "списку Савченко" з Євросоюзом і США – Порошенко

Глава держави наголосив на необхідності збереження санкцій ЄС проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Відео дня

Як зазначається, глава держави також привітав розвиток міжпарламентського співробітництва Україна - ЄС і висловив вдячність Шульцу за проведення днів України в Європейському парламенті. Впродовж зустрічі співрозмовники скоординували позицію щодо лібералізації безвізового режиму для України, а також обговорили позиції щодо виконання Мінських домовленостей.

Як повідомляв УНІАН, Порошенко сьогодні перебуває з робочим візитом у Брюсселі. Він вже передав президенту Європейської ради Дональду Туску та президенту Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру список осіб, причетних до фабрикації справи проти Савченко, щодо яких запропоновано запровадити особисті санкції.