REUTERS

Про це йдеться у переданому УНІАН коментарі МЗС України.

Зазначається, що Міністерство закордонних справ України вітає вирок МТКЮ, винесений Караджичу.

Читайте такожОБСЄ про справу Караджича: необхідно встановлювати правосуддя за воєнні злочини

Відео дня

«Рішення МТКЮ є свідченням того, що за будь-який злочин проти людяності, нехтування принципами міжнародного гуманітарного права настане покарання безвідносно до термінів вчинення таких злодіянь, а кожен злочинець рано чи пізно буде засуджений», - переконані в українському зовнішньополітичному відомстві.

У зв’язку з цим в МЗС на голосили, що невідворотність покарання мають добре усвідомлювати російські високопосадовці та представники т.зв. російського правосуддя, які відповідальні за організацію злочинів, вчинених в умовах агресії РФ проти України, у незаконній окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, вбивствах та тортурах на території Донбасу та Криму, переслідуваннях українських політичних в’язнів.

Читайте такожКараджич подасть апеляцію на рішення Гаазького трибуналу

Як повідомляв УНІАН, 24 березня МТКЮ визнав Караджича винним у злочинах проти людяності під час Боснійської війни у 1990-х і засудив до 40 років позбавлення волі.

Караджич був одним із політичних лідерів боснійських сербів під час війни 1992-1995 років у Боснії, яка забрала життя близько 100 тис. осіб.

Караджич був затриманий в Сербії в 2008 році після того, як 13 років переховувався від правосуддя.