Прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО і федеральний канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела МЕРКЕЛЬ обговорили стратегію поглиблення двосторонньої співпраці між Україною та Німеччиною.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Кабінету міністрів України.

Під час зустрічі Ю.ТИМОШЕНКО заявила, що Німеччина сьогодні є партнером номер один для України. За її словами, про це свідчить високий рівень товарообігу між країнами, а також обсяг німецьких інвестицій в українську економіку.

Відео дня

Прем’єр-міністр України вважає, що сьогодні Україна має розробити стратегію партнерства як з Німеччиною зокрема, так і з Європейським союзом в цілому, а також визначити напрямки співпраці в економіці, енергетиці й у питаннях, пов’язаних зі створенням спільної системи безпеки в ЄС. “Сподіваюсь, що сьогоднішня зустріч надасть додатковий поштовх нашим двостороннім стосункам”, - сказала вона.

Ю.ТИМОШЕНКО також пообіцяла, що уряд України у стислі терміни вирішить питання щодо повернення усіх приміщень лютеранській церкві.

У свою чергу федеральний канцлер ФРН заявила, що не бачить альтернативи успішному шляху розвитку України. Вона відзначила, що Німеччина й Україна є добрими партнерами, зокрема по всім напрямкам зовнішньоекономічної діяльності. “Німеччина готова надавати активну підтримку Україні, укладати нові угоди між нашими країнами”, - сказала А.МЕРКЕЛЬ.

Після завершення зустрічі у розширеному складі прем’єр-міністр України і федеральний канцлер Німеччини провели додаткову зустріч віч-на-віч.