Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Геннадій Москаль вважає, що Юрій Луценко просто дав оцінку ініціативам Гелетея. "Він що, завдав шкоди обороноздатності чи безпеці країни? А за оціночні думки людину не можна переслідувати", - вважає Геннадій Москаль.

Коментуючи погрози шефа УДО позбавити міністра доступу до держтаємниці, народний депутат сказав:" Гелетей що, дурману наївся? У нашій країні не заскучаєш! Ні Жванецького не треба, ні Задорнова! Проти Луценка вже всі можливі звинувачення висунули – і по зброї, і по літаках, і по побиттю Черновецкого, а зараз ще і в зраді Батьківщини звинуватять!"

Радник міністра заявив, що йому відомо, про що говорив Юрій Луценко після закінчення засідання Кабміну, і він не бачить в словах свого соратника "нічого протизаконного".

Відео дня

"Якщо людину позбавили допуску до держтаємниці, як же він може працювати? Адже він навіть не має можливості ознайомитися з документами, які йому необхідно опрацьовувати, - заявив пан Москаль.– СБУ має право анулювати доступ будь-якого чиновника до держтаємниці, якщо він дійсно порушив закон. Але до сьогоднішнього дня це правило не застосовувалося ні до кого з відомих чиновників, окрім Добкіна.

Рішення СБУ, якщо воно з`явиться, буде оскаржене в суді, і суд відразу ж поховає всі їх спроби".

Примітно, що Луценко і Гелетей почали обмінюватися звинуваченнями ще на закритій частині засідання уряду. Про це "Комерсантові" на умовах анонімності розповів один з учасників засідання.

– Луценко звинуватив Гелетея в спробі зруйнувати взаємини МВС і УДО і незаконно усунути МВС від охорони державних об`єктів. Гелетей відповів, що Луценко не орієнтується в правовому полі. А Олександр Турчинов заявив, що знімає питання з розгляду, і запропонував відомствам погодити позицію, - повідомив співбесідник видання.

"Коммерсант-Украина"