president.gov.ua

У Вашингтоні очільник Адміністрації президента України відвідав Білий дім, де провів робочу зустріч зі своїм колегою – Головою адміністрації президента США Денісом Макдоноу. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Співрозмовники обговорили досягнення України за останні два роки. Зокрема, в частині роботи антикорупційних інституцій, проведенні реформ у різних сферах життєдіяльності держави. «Голова адміністрації Барака Обами добре поінформований про внутрішні процеси в Україні та високо оцінює прогрес наших реформ», - відзначив Ложкін.

Макдоноу у свою чергу наголосив на підтримці США євроінтеграційних прагнень України, а також на важливості мирного врегулювання ситуації на Сході України у відповідності з Мінськими домовленостями та запевнив у підтримці нашої країни Сполученими Штатами.

Відео дня

Читайте такожГолова АП і мер Верони обговорили план повернення знайдених в Україні картин до Італії

Під час зустрічі Ложкін та помічник держсекретаря США Еван Раян, яка опікується питаннями культури та освіти, домовилися надалі просувати ініціативу президента Петра Порошенка щодо запрошення на стажування в Україну студентів з Йєлю, Гарварду, Колумбійського та інших провідних університетів США. Раян висловила захоплення проектом GO Global, що просуває вивчення англійської мови в Україні та підтвердила готовність надавати проекту необхідну підтримку.

В рамках переговорів з відомим американським політологом, соціологом та державним діячем, а нині – радником Центру стратегічних і міжнародних студій Збігнєвом Бжезінським глава АПУ обговорив безпекові питання. Бжезінський позитивно оцінив призначення головного реформатора Польщі Лєшека Бальцеровича радником глави держави і його представником в Уряді. На переконання політолога, це сприятиме поступу реформ в Україні.

Ложкін та колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт обговорили реалізацію реформ в Україні, зокрема в частині подолання корупції. Під час зустрічі із заступником Державного секретаря з політичних питань Венді Шерман обговорювались шляхи залучення іноземних інвестицій в Україну, необхідність зближення українських та західних регуляторних стандартів.

Читайте такожПомічник держсекретаря США приїде до Києва і Москви обговорити ситуацію на Донбасі

Крім того, в рамках візиту глава Адміністрації президента вивчив досвід роботи SelectUSA Investment Summit – найбільшої конференції в США із залучення прямих іноземних інвестицій в економіку країни та поспілкувався із секретарем з питань торгівлі США Пенні Пріцкер, першим заступником секретаря Брюсом Ендрюсом. На переконання Ложкіна, доцільно організувати та провести і в Україні подібний захід з приваблення інвестицій, що міг би називатися «Select Ukraine».

«Майже усі, з ким я сьогодні зустрічався, були вражені такими швидкими результатами, які ми досягли протягом цих двох років. Інша річ, що цього не достатньо. Ми це розуміємо і у Вашингтоні це розуміють. Антикорупційна реформа, реформа правосуддя, економічна реформа і економічне зростання країни – це ті пріоритети, які мають у нас бути», - зазначив глава АПУ, підбиваючи підсумки поїздки.