REUTERS

Відео дня

Відповідаючи на питання журналістів, Медведєв зазначив, що "в історії всяке бувало".

"Я нагадаю, що у нас після відомих подій виявилися розірваними відносини з Грузією. Та й в інших випадках відбувалися різні події. Я б не хотів, напевно, щоб це так завершувалося, але якщо іншого варіанту впливу на ситуацію не залишиться, президент, напевно, таке рішення може прийняти", — цитує Дмитра Медведєва російське пропагандистське агентство "РИА Новости".

При цьому він підкреслив, що подібні рішення приймає президент, так як він веде зовнішню політику держави.

Читайте такожМЗС України закликає ОБСЄ та ООН вжити заходів для отримання доступу до "українського диверсанта" Панова

Раніше сьогодні російські ЗМІ повідомили, щоКремль розглядає можливість розриву дипломатичних відносин з Україною як відповідь на так звану спробу української розвідки організувати диверсії в окупованому Криму. Як писали "Известия", одним із варіантів відповіді Москви на дії Києва може стати закриття російського диппредставництва і відгук всього дипломатичного складу посольства.

"Одним з можливих варіантів жорсткої відповіді може стати розрив дипломатичних відносин. У Москві цей варіант опрацьовують. Однак останнє слово залишається за главою держави, який прийме рішення на основі зібраних даних", - повідомляло видання з посиланням на джерело в російських зовнішньополітичних колах.

Як повідомляв УНІАН, 28 липня президент РФ Володимир Путін своїм указом звільнив Михайла Зурабова з посади посла Росії в Україні. Тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні був призначений Сергій Торопов. 29 липня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Росія запросила агреман на призначення повноважного представника президента РФ у Приволзькому федеральному окрузі Михайла Бабича послом в Україні.

3 серпня заступник міністра з питань європейської інтеграції МЗС України Олена Зеркаль заявила, що питання затвердження нового посла РФ в Україні знято з порядку денного. 4 серпня Пєсков заявив, що в Кремлі вважають, що Україна вирішила знизити рівень дипломатичного представництва РФ в Києві. Директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макєєв повідомив, що незатвердження в Україні Бабича послом Росії не свідчить про розрив дипломатичних відносин з РФ.