Україна розглядає укладення Угоди про асоціацію з ЄС як початок практичної інтеграції до Євросоюзу. Про це Президент України Віктор ЮЩЕНКО сказав під час зустрічі з делегацією Європейського Парламенту 2 жовтня, повідомляє прес-служба глави держави.

Реалізація стратегії на інтеграцію до ЄС залишається безумовним пріоритетом державного розвитку та зовнішньої політики України, наголосив Президент. У цьому контексті він високо оцінив домовленості, досягнуті під час останнього саміту Україна-ЄС - передусім щодо укладення в майбутньому Угоди про асоціацію на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції, а також започаткування між сторонами діалогу щодо умов запровадження безвізового режиму.

За словами Президента, Україна розглядає укладення Угоди про асоціацію з ЄС як початок практичної інтеграції до Євросоюзу. Він особливо підкреслив, що для нас є надзвичайно важливим забезпечити включення чіткої перспективи свого членства в ЄС до тексту цього документу. Президент окремо відзначив значення підтримки з боку Європарламенту питання запровадження безвізового режиму між Україною та державами Євросоюзу.

Відео дня

Українська сторона сподівається на подальшу активну підтримку Європарламентом наших євроінтеграційних прагнень, наголосив Президент, додавши, що йдеться зокрема про співпрацю в рамках Комітету з парламентського співробітництва Україна-ЄС.

Говорячи про події в Грузії, глава держави вкотре наголосив, що вирішення цього конфлікту має базуватися на повній повазі до принципів незалежності, суверенітету та територіальної цілісності. Українська сторона вітає ухвалення Європарламентом Резолюції щодо ситуації у Грузії, додав В.ЮЩЕНКО.

Україна готова до взаємодії з ЄС в урегулюванні конфлікту та налаштована залучитись до участі в місії спостерігачів ЄС у Грузії, повідомив Президент, відзначивши важливість удосконалення існуючого миротворчого механізму для створення умов для зміцнення глобальної безпеки.

Торкаючись теми вшанування пам`яті жертв Голодомору 1932-33 років в Україні, Президент висловив вдячність державам-членам ЄС, які висловили солідарність з українським народом й надали Україні підтримку в питанні міжнародного визнання Великого Голоду. Він також подякував наших партнерів в Європарламенті, які виступають за ухвалення відповідної резолюції із засудженням Голодомору.