Конгрес США затвердив бюджет Пентагону, що передбачає допомогу Україні / REUTERS

Про це йдеться в проекті оборонного бюджету США на 2017 рік, схваленому нижньою палатою Конгресу. Документ був ухвалений переважною більшістю голосів - 375 конгресменів проголосували за, 34 - проти, передає DW.

Загальний запланований бюджет США на 2017 року становить 4,1 трильйона доларів, одна з найбільших статей витрат - оборонна.

Зазначається, що нижня палата Конгресу США схвалила виділення Пентагону в наступному фінансовому році 3,42 мільярда доларів у рамках Ініціативи з підтримки безпеки Європи. Планується перейти до переважної підтримки європейських партнерів і союзників США для стримування Російської Федерації.

Відео дня

Конгрес також передбачив виділення військової допомоги Україні на суму 350 млн доларів, передає Голос Америки.

Проект бюджету передбачає найбільше за останні 6 років збільшення грошового забезпечення американських військовослужбовців.

Відповідно до законопроекту, ініційованого сенатором Джоном Маккейном, загальний розмір військового бюджету США складе 618,7 млрд доларів.

Читайте такожВ АП сподіваються на продовження санкцій проти Росії: до Конгресу та Сенату США обрали прихильників України

Згідно з документом, передбачається також обмежити військове співробітництво між США і РФ. За деякими винятками, кошти з американського оборонного бюджету не можна буде витрачати на жодні двосторонні військові проекти доти, поки РФ не припинить окупацію української території й агресивні дії, що загрожують суверенітету і територіальній цілісності України та членів НАТО.

Другою умовою для відновлення співпраці названо виконання Москвою умов Мінських угод.

У тексті зазначено, що кошти також не можна витрачати на будь-які дії, які можуть сприяти визнанню суверенітету РФ над Кримом.

Раніше у США Конгрес ввів додаткові обмеження для представників дипмісії РФ й ухвалив відповідний документ.