Яценюк вважає, що Європа не відступиться від України / УНІАН

Про це лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк заявив у програмі «События» на телеканалі «Україна» в п’ятницю, 9 грудня.

«Я переконаний, що Європа не відступиться від України, як і Україна не відступиться від Європи. І ми отримаємо безвізовий режим», - наголосив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що нещодавно мав зустріч із канцлером Німеччини Ангелою Меркель, з Віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, президентом Європейської Ради Дональдом Туском, президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем. Усі вони, підкреслив лідер «Народного фронту», запевнили у тому, що безвізовий режим для України буде надано.

Відео дня

«Зараз лежить все тільки в площині певних бюрократичних процедур. В Європі також бувають бюрократичні процедури», - додав він.

«Українці стояли на Майдані за Європу і за європейські цінності. Нам Європа сказала, що необхідно ухвалити законодавство, яке дасть можливість запровадити безвізовий режим», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Читайте такожЖурналіст розповів, коли ЄП проголосує механізм призупинення "безвізу"

Лідер «Народного фронту» нагадав, що під час його перебування на посаді Глави Уряду на виконання критеріїв для «безвізу» було ухвалено 144 різного роду законів та регуляцій, і Європейська комісія та європейські партнери визнали, що критерії для отримання Україною безвізового режиму виконані.

«Безвізовий режим буде. Треба припинити спекуляції. Так, в Європі зараз також є багато викликів і проблем, пов’язаних і з популізмом, і з радикальними силами, які приходять в Європу, і з хвилею міграції. Я переконаний, що Європа не відступиться від України, як і Україна не відступиться від Європи. І тому ми отримаємо безвізовий режим».