У МЗС вимагають, щоб Росія припинила гнобити кримських татар / Міністерство закордонних справ України

Про це написала спікер МЗС Мар'яна Беца в Twitter.

"Окупант цілеспрямовано і системно порушує права людини в АР Крим.Засуджуємо юрид нікчемне рішення щодо А.Чийгоза", - написала Беца.

Відео дня

Вона додала, що Україна вимагає від РФ припинити утиски кримських татар, звільнити Чийгоза і інших незаконно затриманих українських громадян.

Читайте такожУ Стамбулі відбулася акція проти дій РФ в Криму (фото)

Як стало відомо раніше, суд анексованого Криму продовжив арешт для заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза до квітня 2017 року.

Як повідомляв УНІАН, заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу інкримінують "організацію і участь у масових заворушеннях біля стін кримського парламенту 26 лютого 2014 року". Його було взято під варту 29 січня 2015 року. У МЗС заявляли, що метою репресій в Криму є знищення корінного народу півострова.

Після анексії Криму російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які 26 лютого 2014 року брали участь у мітингу прихильників територіальної цілісності України. За даними російського слідства, тоді через тисняву загинуло двоє мітингувальників, 79 осіб дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.