Жан-Клод Юнкер / REUTERS

Про це написав президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у статті Standing by Ukraine для журналу Baltic Rim Economies, передає ЄвроПравда.

Він нагадав, що в 2010 році Єврокомісія висунула перед Україною низку вимог щодо реформ, які вона мала виконати для візової лібералізації.

"Після ретельної і тривалої оцінки ми дійшли висновку, що ці умови були дотримані. Тепер ми повинні дотримати свою частину угоди" - написав Юнкер.

Відео дня

"Я вважаю, що українські громадяни будуть вільні від обов'язку отримання візи протягом кількох тижнів", - додав президент Єврокомісії.

Також він висловив сподівання, що наступний транш макрофінансової допомоги Україні буде розблоковано на початку 2017 року.

Читайте такожДепутати Європарламенту закликають не зволікати із "безвізом" для України

Крім того, за його словами, ЄС і далі докладатиме зусиль для вирішення конфлікту на сході України дипломатичними засобами й шляхом забезпечення повної поваги суверенітету і територіальної цілісності України.

"Саме тому ЄС наполягає на повній реалізації Мінських домовленостей, починаючи з повного і належного режиму припинення вогню" - написав він.

"З нашого боку ми продовжуватимемо робити все від нас залежне щоб допомогти цій великій європейській нації знову стати на ноги", - наголосив Юнкер.

Раніше із сайту Європейського парламенту зникла дата розгляду безвізового режиму для українців.

Як повідомляв УНІАН, секретаріат Європейського парламенту отримав вказівку прибрати з веб-сайту індикативну дату голосування щодо безвізового режиму для України, щоб не створювати "некоректні негативні очікування".