Один з проукраїнських плакатів на Марші пам'яті Нємцова / Скріншот

Серед учасників маршу в Москві були і ті, хто протестували проти російської інтервенції в Україну. Натовп скандував «Руки геть від України», «Путін - злодій» і «В Україні - війна».

Читайте такожУ Москві тисячі росіян беруть участь у Марші пам'яті Бориса Нємцова (фоторепортаж, відео)

«Третій рік поспіль є проукраїнська колона на цьому марші. Це більш ніж логічно - Борис дуже активно підтримував цю позицію. Я впевнений, якби він був живий, він був би в нашій колоні. Я багато разів з ним про це говорив. Це не панахида. Панахидою був перший Марш пам'яті, а зараз це вже протест» - розповів кореспонденту російський адвокат Марк Фейгін.

Відео дня

Як повідомляє Партія народної свободи (ПАРНАС) у Facebook, в Москві у Марші пам'яті Нємцова взяли участь 15,2 тисячі осіб.

Також акції пам'яті Нємцова відбулися в Санкт-Петербурзі, Новосибірську і Уфі, передає Радіо Свобода. Разом з тим влада Кемерова заборонила проведення ходи пам'яті опозиціонера.

Проект «ОВД-инфо» повідомляє, що в Москві, Петербурзі і Челябінську поліція затримала по одному учаснику акцій пам'яті Нємцова.

Як повідомляв УНІАН, у Марші пам'яті Нємцова в Москві окремою колоною пройшли росіяни, які виступають проти репресій проти громадян України.

Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мості в центрі Москви пізно ввечері 27 лютого 2015 року. В опозиціонера потрапили чотири кулі, він помер на місці.

Після смерті політика стало відомо, що він працював над доповіддю про те, що на сході України на боці терористів воюють російські війська.