Блок Юлії Тимошенко заявляє, що на гроші “РосУкрЕнерго” намагаються скупити голоси народних депутатів України для висловлення вотуму недовіри уряду.

Про це йдеться в переданій УНІАН заяві БЮТ.

Зокрема, в ній наголошується, що боротьба за висловлення вотуму недовіри уряду Юлії ТИМОШЕНКО – це “спільна акція Віктора ЯНУКОВИЧА та Віктора ЮЩЕНКА, а її тилове забезпечення здійснює „РосУкрЕнерго”.

Відео дня

“Саме в ці дні, ці години, а може навіть і ці хвилини, РУЕ під політичним прикриттям двох Вікторів судомно трясе мошною перед комуністами та пропрезидентською частиною НУ-НС, аби через мільйонні хабарі докупити голоси, яких бракує для висловлення вотуму недовіри уряду та збереження корупції в газовій сфері”, - йдеться в заяві.

Її автори зазначають, що Ю.ТИМОШЕНКО не тримається за прем’єрське крісло – “під ударами найпотужнішої всесвітньої кризи воно перетворилося на справжній електричний стілець”. Але вотум недовіри не означає відставки Кабінету Міністрів. До формування нової коаліції та нового уряду чинний Кабмін муситиме працювати у ранзі виконуючих обов’язків, а це лише погіршить умови роботи та звузить коло можливостей у боротьбі з наслідками світової кризи. До того ж, неповноцінність уряду означатиме пряме президентське правління Президента України Віктора ЮЩЕНКА, переконані в БЮТ.

Як йдеться в заяві, якщо Партія регіонів дійсно не боїться взяти на себе відповідальність у такий скрутний для світу та для України час, вона має сформувати нову коаліцію та новий уряд, а не влаштовувати піар-галас навколо безплідного вотуму недовіри.

БЮТ нагадує, ще торік у вересні Ю.ТИМОШЕНКО запропонувала всім політичним силам, представленим у Верховній Раді, створити коаліцію національної єдності для боротьби із світовою кризою. Однак таку важливу для країни перспективу консолідації В.ЯНУКОВИЧ приніс у жертву комерційним інтересам групи РУЕ-Бойка-Фірташа, яка і досі “диктує свою волю Партії регіонів та цементує її союз із ЮЩЕНКОМ під гаслом „Два Віктори – заради одного РУЕ”.

Як повідомляв УНІАН, 3 лютого у ВР на вимогу Партії регіонів мав відбутися звіт уряду. Однак депутати від ПР зранку заблокували трибуну.

Звіт уряду було перенесено на четвер, 5 лютого. Планується запросити на нього Президента В.ЮЩЕНКА.

Також 3 лютого лідер фракції Партії регіонів В.ЯНУКОВИЧ підтвердив, що в нього 2 лютого відбулася зустріч з Президентом України В.ЮЩЕНКОМ, але глава держави «не дав конкретної відповіді», чи візьме участь у роботі парламенту під час звіту уряду. В.ЯНУКОВИЧ зазначив: «Президент хотів почути від мене особисто позицію, яку займає Партія регіонів». За його словами, він запропонував Президенту приїхати до парламенту і взяти участь у заслуховуванні звіту Кабінету міністрів. За словами В.ЯНУКОВИЧА, В.ЮЩЕНКО “не дав конкретної відповіді”.