У Раді чекають річний звіт від Луценка / фото УНІАН

Голова фракції «Блок Петра Порошенко» Артур Герасимов пропонує запросити генерального прокурора України Юрія Луценка виступити зі звітом у Верховній Раді наступного пленарного тижня (23 – 26 травня). Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

За словами Герасимова, «повернення грошей Януковича – це, насамперед, заслуга Генеральної прокуратури. І вже склалася така традиція, коли успіхи генпрокурора збігаються з активізацією критиканів».

Читайте такожЛуценко відкинув можливість загальної амністії для бойовиків на Донбасі

Відео дня

Він нагадав, що Луценко висловив готовність прийти у парламент, і пропонує заслухати його звіт на наступному пленарному тижні.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня на прес-конференції президент України Петро Порошенко заявив, що очікує від Луценка публічного звіту в парламенті за підсумками року роботи на посаді генпрокурора.

«Рік - це достатній термін, коли потрібно звітувати про результати. Перше: мені здається, що він збирався, якщо немає, я думаю, що він нас почує, я б радив провести публічний звіт у парламенті генерального прокурора. Думаю, що це буде корисно, і думаю, що є з чим звітувати», - сказав Порошенко.