фото: УНІАН

В конкурсі з обрання нового складу Ради громадського контролю (РГК) при Національному антикорупційному бюро візьмуть участь 49 осіб, які представляють 31 громадську організацію. Про це УНІАН повідомили в прес-службі НАБУ.

Зазначається, що список кандидатів до РГК, а також докладна інформація про них розміщені на офіційному сайті НАБУ.

Читайте такожДиректор НАБУ розповів, що потрібно для повернення вкрадених топ-чиновниками активів

Відео дня

У відомстві нагадали, що цей перелік визначено після перевірки документів, поданих кандидатами від громадських організацій. Прийом документів здійснювався в продовж 10-19 травня.

«Новий склад Ради громадського контролю у складі 15 осіб буде обрано 31 травня шляхом відкритого Інтернет-голосування на сайті Бюро. Захист процесу голосування від зовнішнього втручання забезпечуватиме Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України. Моніторинг процесу голосування забезпечуватиме ГО «Електронна демократія»», - йдеться у повідомленні.

Деталі організації та проведення голосування визначені указом президента України №272/2015 «Питання Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України», ознайомитися з яким можна на сайті Бюро.

Читайте такожУ конкурсі на посаду аудитора НАБУ від парламенту хочуть взяти участь 10 осіб

Довідка. Відповідно до Положення про Раду громадського контролю при НАБУ, вона здійснює свою діяльність на засадах верховенства права, законності і гласності, позапартійності, неупередженості, вільного волевиявлення та рівноправності членів, відкритості для суспільства, а також невтручання в діяльність НАБУ та його працівників.

Основними завданнями РГК є: здійснення цивільного контролю за діяльністю Національного антикорупційного бюро України та сприяння взаємодії НАБУ з громадськими об'єднаннями, іншими інститутами громадянського суспільства у сфері протидії корупції.