фото Житомирська ОДА

У 2018/19 навчальному році діти підуть до першого класу вже реформованої школи. Про це сьогодні повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на  міністра освіти і науки України Лілію Гриневич.

Таку заяву Гриневич зробила пресі під час робочого візиту на Житомирщину.

«Під час зустрічі ми з педагогами обговорювали концепцію нової української школи. Це стратегічний документ, який віддзеркалюється в законі про освіту. У парламенті Закон України «Про освіту» прийняли у першому читанні. Він визначає, як фактично буде рухатися наша освіта далі, зокрема, зміни, які будуть у середній освіті. У 2018-2019 навчальному році діти підуть до першого класу реформованої школи, яка буде базуватися на компетентнісному підході», – цитує  Гриневич прес-служба Житомирської ОДА.

Відео дня

Читайте такожУ Житомирі освітяни поспілкувалися із Гриневич на тему Нової української школи

За словами міністра, сьогоднішня середня школа вже не відповідає вимогам сучасності.

«Ми хочемо перейти від школи, яка напихає дітей знаннями, здебільшого, теоретичними, до школи для життя у 21-му столітті. Надати дітям саме ті компетентності, які необхідні, щоб самореалізуватися індивідуально, професійно. Також буде оновлення підготовки вчителів», – розповіла Гриневич.