Министр аграрной политики и продовольствия Николай Присяжнюк

Колишньому міністру аграрної політики та продовольства Миколі Присяжнюку та ще двом особам повідомлено про підозру у вчиненні незаконної приватизації та подальшої легалізації приміщення Міністерства аграрної політики та продовольства на Хрещатику. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Читайте такожРада відмовилася звертатися до РНБО щодо санкцій проти Януковича і КоВона зауважила, що Управлінням ГПУ з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконної приватизації державного майна посадовими особами Мінагрополітики, Регіонального відділення Фонду державного майна України по Києву та службовими особами юридичної особи приватного права, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, що призвело до приватизації майна у великих розмірах, та його подальшої легалізації.

«За результатами розслідування 12 червня колишньому міністру аграрної політики та продовольства М. Присяжнюку (Миколі Присяжнюку – УНІАН) та ще двом особам повідомлено про підозру у вчиненні незаконної приватизації та подальшої легалізації державного майна – приміщення, що належало Міністерству аграрної політики та продовольства України, площею 516,6 кв. м по вул. Хрещатик, 24 в м. Києві», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Вказаних осіб підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (в редакції від 07.04.2011), ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 233, ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України.

Сарган зауважила, що у підозрюваних в організації та виконанні цього злочину, а також у посадовців Фонду держмайна проведено низку обшуків.

У кримінальному провадженні на незаконно приватизоване майно накладено арешт.

Досудове розслідування триває.