США можуть надати Україні оборонне озброєння/ фото wikimedia.org

У Сполучених Штатах Америки ще не прийняли рішення, чи надавати Україні оборонне озброєння. Про це у Вашингтоні на правах анонімності заявили представники Державного департаменту, обговорюючи майбутній візит секретаря Держдепартаменту Рекса Тіллерсона до України, повідомляє американське дипломатичне відомство.

Читайте такожУ Держдепі заговорили про можливе приєднання США до "нормандського формату"

"Ми не виключили можливість надання Україні такого озброєння, і ми не прийняли якогось рішення щодо цього", - заявив представник Держдепу, відповідаючи на питання про надання Україні оборонного озброєння.

Відео дня

Дипломат зауважив, що під час нещодавнього візиту президента України Петра Порошенка до Вашингтону обговорювали цілий комплекс питань щодо взаємодії у сфері безпеки між США та Україною.

"Тому бажання України відомі, і наша позиція залишається бути такою, що ми ще не прийняли рішення щодо цього", - додав він.

Раніше повідомлялося, що згідно із законом про бюджетні асигнування США на 2017 рік, на програми допомоги Україні планується виділити не менше 560 млн доларів. Зокрема, на військову допомогу і політику безпеки Україні до кінця бюджетного року (до 1 жовтня) США планує виділити не менше 238 млн доларів. Виділені кошти на зміцнення оборони і безпеки можливостей України є лише частиною від загальної суми в 350 млн доларів, яка може бути повністю використана після 1 жовтня 2017 року.