Турчинов наголосив на тому, що українець Сенцов третій рік перебуває у

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов наголошує на необхідності посилення роботу контррозвідки з виявлення російських агентів для їх обміну на українських полонених в РФ.

Про це йдеться у його повідомленні на сайті РНБО з нагоди дня народження українського режисера Олега Сенцова, який з весни 2014 року незаконно утримується в російських в’язницях.

"Третій рік він зустрічає його в застінках російського гестапо. З першого дня арешту він тримався мужньо та гідно. Його не змогли зламати ні тортури, ні обіцянки звільнення в обмін на співпрацю, саме тому російське ФСБ не робило з його процесу телевізійного шоу, саме тому його продовжують тримати за ґратами", - заявив Турчинов.

Відео дня

Читайте такожСьогодні українському політв'язню Олегу Сенцову виповнюється 41 рік (відео)

"Сенцов, Сущенко, Кольченко... Надзвичайно боляче те, що до цього беззаконня Путіна почали звикати не лише за кордоном, але й в Україні. Це неприпустимо", - наголосив він.

"Ми не можемо зупиняти боротьбу за звільнення наших громадян, поки хоч один український патріот незаконно перебуває за ґратами в Росії! Не вистачає аргументів, щоб примусити РФ звільнити захоплених заручників? Необхідно їх знаходити, посиливши зусилля контррозвідки та військових у виявленні російської агентури, військових злочинців та колаборантів, яких можна обміняти на наших патріотів!", - вважає Турчинов.

Він закликав Сенцова триматися й пообіцяв, що Україна боротиметься за нього до перемоги.

Як повідомляв УНІАН, режисера Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали співробітники ФСБ РФ в окупованому Криму навесні 2014 року. Їх етапували в Росію, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Обидва вину не визнали. Російський суд 25 серпня 2015 року оголосив вирок Сенцову і Кольченку, засудивши їх до 20 і 10 років ув'язнення відповідно.

Сенцов народився 13 липня 1976 року.