Арешт скасував Апеляційний суд Львівської області / фото УНІАН

Апеляційний суд у Львівській області скасував арешт Валерія Постного - одного із фігурантів так званої «газової справи» народного депутата Олександра Онищенка. Про це УНІАН повідомили у прес-службі НАБУ.

"Дійсно, ця інформація відповідає дійсності. Сьогодні Апеляційний суд Львівської області скасував рішення суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу щодо Валерія Постного і у вигляді тримання під вартою", - повідомили в антикорупційному відомстві.

Читайте такожФігуранта "справи Онищенка" Постного взяли під варту на 2 місяці

Відео дня

Також у відомстві роз'яснили, що це рішення апеляційної інстанції є остаточним і оскарженню не підлягає.

"В законодавчій площині жодних можливостей оскаржити дане рішення немає", - повідомили в НАБУ.

Як повідомляв УНІАН раніше,  Галицький райсуд Львова обрав для Валерія Постного - одного із фігурантів так званої «газової справи» народного депутата Олександра Онищенка - запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 1 вересня включно із альтернативою у вигляді застави 50 млн грн.

15 червня 2016 року в НАБУ та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили про викриття організованого злочинного угруповання, що завдало збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн внаслідок спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ "Укргазвидобування".

Відповідно до доказів, отриманих під час досудового розслідування кримінального провадження, організатором корупційної схеми є Онищенко, якого Верховна Рада 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт, але він встиг втекти з України. 29 травня 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила про завершення розслідування проти 8 підозрюваних у так званій "газовій справі" Онищенка.

"На черзі ще 9 підозрюваних, які перебувають у розшуку, в тому числі й Онищенко, щодо яких найближчим часом САП клопотатиме про спеціальне досудове розслідування", - зазначили у відомстві.

В САП додали, що "одному із учасників злочинної організації Постному відведено роль організатора в складі злочинної організації".