У міністерстві юстиції чиновники отримували величезні зарплати і премії / фото: УНІАН

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку виплати винагород державним виконавцям та їх розмірів і розміру основної винагороди приватного виконавця. Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення схвалено сьогодні під час засідання уряду.

Читайте такожВ Мін'юсті мільйонні зарплати чиновників відомства аргументували винагородою за виконану роботу

Заступник міністра юстиції Сергій Петухов зауважив, що вирішено обмежити максимальну суму, яку може отримати як винагороду державний виконавець сумою в 200 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Відео дня

"За судовою реформою ми реформували і зокрема виконавчу службу, ввели інститут приватних виконавців. Зараз вони вже найближчим часом починають працювати. А також реформували систему оплати праці, ввели заохочення в відсотках від суми, яка була стягнена. І так сталося, що за ці 9 місяців втричі збільшилася кількість виконавчих проваджень, які були завершені... Водночас, так відбулося, що деякі виконавці, які найбільше виконали проваджень, отримали надто високі винагороди", - сказав він, аргументуючи необхідність ухвалення рішення.

Петухов уточнив, що ці винагороди виплачували не з бюджету, а це частина з тої суми, яку вони стягнули.

Як повідомлялось раніше, до розпорядження журналістів потрапив документ Мін'юсту, в якому вказані зарплати керівництва Департаменту державної виконавчої служби.