Порошенко розмовів про мовний законопроект / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко анонсує законопроект щодо гарантій повноправної присутності української мови у сфері послуг.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час щорічного послання до українського парламенту про внутрішнє та зовнішнє становище країни.

Читайте такожПорошенко розповів, скільки перейменували міст і поховали пам'ятників Леніну в епоху декомунізації

Відео дня

«Послідовно наповнюємо конкретним змістом державний статус української мови. Перші результати квотування української мови на радіо, дякую вам за підтримку, ми вже чуємо ці результати. Як це спрацює на телебаченні – також невдовзі побачимо», - заявив він.

«На черзі – проект, який гарантує українській мові повноправну присутність у сфері послуг. Він має встановити баланс між державною мовою і принципом «клієнт завжди правий», - додав глава держави.

«Дбаючи про українську, яку «імперія» століттями намагалася знищити, ми як європейська держава залишаємо широкий простір для культурного та інформаційного продукту кримськотатарською, російською та іншими мовами. А у сферу приватного мовного спілкування держава взагалі не має втручатися і втручатися ніколи не буде», - підкреслив Порошенко.