Заблоковано сайт, на якому проводився громадський референдум за відставку мера Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.

Як повідомив УНІАН координатор руху «Справжні кияни» Гліб ЛЄШКОВ, сьогодні рано вранці був заблокований сайт www.KOSMOS-STOP.org, на якому велася реєстрація учасників громадського референдуму за відставку Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.

«Проблеми в роботі ресурсу почалися ще вчора, а сьогодні вранці його робота була повністю заблокована. Найімовірніше, відбулася атака хакера на веб-сервер нашого інтернет-провайдера», - сказав Г.ЛЄШКОВ.

Відео дня

Він не виключив замовлений характер атаки. «Нам ніхто відкрито не загрожував, але наприкінці минулого тижня, коли кількість зареєстрованих учасників наблизилася до 5 тисяч, якісь люди вийшли на нас і запропонували «перекупити» сайт. Ми, природно, відмовили. Можливо, атака пов`язана з нашою відмовою», - сказав Г.ЛЄШКОВ.

За інформацією служби технічної підтримки сайту, атака ініціювалася бот-нетами зі Східної Європи, можливо, України.

За словами Г.ЛЄШКОВА, зараз робляться спроби відновити сайт. «Робота з відновлення безперебійного доступу до сайту вже ведеться. База даних і програмна частина повністю відновлені з резервної копії. Сподіваємося, що протягом дня сайт повністю запрацює в нормальному режимі», - заявив Г.ЛЄШКОВ.

Як повідомляв УНІАН, 7 квітня громадський рух «Справжні кияни» розпочав на своєму сайті реєстрацію супротивників діючого мера столиці.

«Справжні кияни» заперечують зв`язки з будь-якою з діючих політичних сил.