На

На Волині влада чинить адміністративний тиск, щоб не допустити перемоги місцевих представників УКРОПу на виборах голів та депутатів до 19 об’єднаних територіальних громад 29 жовтня. Про це повідомляють у Волинській обласній регіональній парторганізації УКРОПу.

«Керівники профільних відділів райдержадміністрацій викликають до себе директорів шкіл, педагогів, медиків на так звані бесіди, під час яких прямим текстом заявляють: балотуйтеся від будь-якої партії, але не від УКРОПу. Людей шантажують втратою роботи», – сказано в заяві.

Читайте такожГолова Волинської облради: В Адміністрації Президента хочуть знищити УКРОП на Волині

Відео дня

Також волинські представники партії розповіли про стратегію дій щодо ймовірних кандидатів на посади голів об’єднаних територіальних громад. Зокрема, з ними особисто зустрічається голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик: «Методів тиску під час такого спілкування два: обіцяння золотих гір або ж попередження про ймовірні ризики для репутації людини. Додамо, що такі зустрічі щодо виборів відбуваються у його робочому кабінеті в ОДА».

З огляду на це укропівці звернулись до представників Блоку Петра Порошенка «Солідарність» з вимогою припинити маніпулятивні методи та залякування людей, які не підтримують їхню позицію та не хочуть мати з ними жодних справ. «Досить замовляти брудні інформаційні кампанії проти ваших опонентів. Патріотизм – це не насилля, не брехня і не узурпація влади! Припиніть будувати паркан розколу у громадах. Не забувайте: час вашого перебування на посадах закінчиться», – акцентують у Волинському УКРОПі.

Водночас представники партії нагадали, що на виборах до ОТГ у грудні 2016 та квітні 2017 року УКРОП посів перше місце в рейтингу політичних сил, які змагалися за депутатські мандати.

«Під час минулих виборчих кампаній люди, які висловили нам свою підтримку і які балотувалися від УКРОПу, відчували адміністративний тиск з боку діючої влади, яка беззаперечно виконувала всі вказівки порошенківських ставлеників. Цієї кампанії тиск значно посилився», – додали у волинському осередку партії.