Чиновник через посередника вимагав від жителя міста Києва передачі щомісяця неправомірної вигоди / фото УНІАН

Апеляційний суд Києва скасував ухвалу Печерського суду Києва про відсторонення від посади начальника Департаменту поліції охорони Національної поліції України Сергія Будника, підозрюваного у хабарництві. Про це йдеться в ухвалі Апеляційного суду Києва від 2 жовтня, яка розміщена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відповідно до документу, адвокат Марина Танчук в інтересах Будника подавала апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 1 вересня, згідно з якою він був відсторонений від посади до 22 жовтня.

Читайте такожУ Львові капітан СБУ обіцяв закрити кримінальну справу за $10 тисяч та елітне авто

Відео дня

Колегія суддів зазначила, що доводи сторони обвинувачення про наявність існування ризиків незаконного впливу на свідків у кримінальному провадженні, знищення або приховування документів, що мають доказове значення у провадженні, і тим самим перешкоджання кримінальному провадженню, в більшій мірі ґрунтуються на припущеннях, що, на думку колегії суддів, є неприпустимим.

Також Апеляційний суд вважає, що ризики, на які посилається слідчий, можуть бути задоволені завдяки покладенню на підозрюваного окремих процесуальних обов'язків, а не шляхом відсторонення від посади.

Як повідомляв УНІАН, 22 серпня під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 96 тис. грн поліція затримала Будника та посередника.

На думку слідства, чиновник через посередника вимагав від жителя міста Києва передачі щомісяця неправомірної вигоди в сумі понад 80 тис. грн, крім офіційних платежів, за надання послуг з фізичної охорони.

Печерський районний суд міста Києва обрав йому та посереднику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 128 тис. грн кожному.

28 серпня Будника випустили із київського слідчого ізолятора.