В середу комітет розгляне питання щодо зняття недоторканності / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що у разі розгляду завтра комітетом з питань правової політики та правосуддя законопроектів щодо скасування депутатської недоторканності, він ініціюватиме розгляд цього питання у парламенті в четвер, 19 жовтня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Парубій сказав під час Погоджувальної ради голів фракцій та парламентських комітетів.

Читайте такожПорошенко: скасування депутатської недоторканності є складовою боротьби з корупцією

Відео дня

“Якщо в середу комітет розгляне питання щодо зняття недоторканності, я буду ініціювати і просити депутатів, щоб після медичної реформи ми могли розглянути це в четвер”, - сказав Парубій.

Він також додав, що готовий провести окремі консультації щодо готовності фракцій розглядати питання виборчої реформи.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) (№7203).

Раніше на засіданні Погоджувальної ради Парубій доручив комітету з питань правової політики та правосуддя невідкладно розглянути цей законопроект, а також інший проект закону щодо скасування депутатської недоторканності, за словами спікера, «зареєстрований за ініціативи 150 депутатів».