Фото УНІАН

Посольство США нагадало про необхідність створення Антикорупційного суду в Україні. Про це йдеться у повідомленні Посольства США у мікроблозі Twitter.

Читайте такожПорошенко висунув ультиматум щодо Антикорупційного суду"Чекаємо подальших кроків України у створенні антикорупційного суду у відповідності до рекомендації Венеціанської комісії", - завили американські дипломати.

Як повідомляв УНІАН, 6 грудня у Національному антикорупційному бюро України наголосили, що створення Вищого антикорупційного суду дозволить вирішити проблему із затягуванням судових розглядів.

Відео дня

Сьогодні президент Петро Порошенко анонсував внесення власного законопроекту про Антикорупційний суд, якщо у Верховній Раді до початку наступного тижня не буде прогресу з цього питання.

8 листопада Порошенко надіслав голові Верховної Ради Андрію Парубію листа з пропозицією вжити передбачених регламентом ВР заходів для відкликання законопроекту № 6011 «Про антикорупційні суди», а також якнайшвидше доручити голові профільного комітету ВР утворити робочу групу з напрацювання відповідного законопроекту з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

За словами глави держави, подання та реєстрація нового законопроекту про Антикорупційний суд є неможливими через законопроект № 6011, який все ще залишається включеним до порядку денного сесії ВР попри рекомендації Венеціанської комісії його відкликати.

9 листопада парламент тричі голосував за відкликання законопроекту «Про антикорупційні суди» з порядку денного сесії, проте безуспішно.

У Венеціанській комісії вважають, що єдиним шляхом у боротьбі з корупцією на високому рівні в Україні повинно стати швидке створення високого спеціалізованого Антикорупційного суду, як це передбачено законом «Про судоустрій і статус суддів», судді якого будуть обрані за прозорою процедурою за участю міжнародної спільноти.