Це рішення вже набрало чинності після офіційної реєстрації / Фото УНІАН

Посол України у Канаді Андрій Шевченко заявив, що включення України у контрольний перелік іноземних країн, яким дозволено постачати вогнепальну зброю, дає законні підстави для поставки багатьох видів зброї в Україну.

Читайте такожКлімкін: Україні вже нічого не заважає отримувати зброю з Канади

«До 2014 року я ніколи не подумав би, що буду радий новинам про поставки зброю в Україну... Тепер я знаю, що ця зброя самим фактом своєї наявності може наблизити мир в Україні", - написав український дипломат у мікроблозі Twitter з приводу внесення нашої країни до списку країн, яким дозволено експортувати зброю.

Відео дня

«В Контрольний перелік країн автоматичної вогнепальної зброї (Automatic Firearms Country Control List) вноситься правка шляхом додавання наступної країни у алфавітному порядку: Україна», - повідомляє офіційне видання уряду Канади Canada Gazette.

Це рішення вже набуло чинності після офіційної реєстрації.

Як повідомляв УНІАН, президент Петро Порошенко подякував США і Канаді за надання підтримки в сфері безпеки, зокрема, за включення Канадою України до списку країн, в які дозволено постачання автоматичної стрілецької зброї.

Напередодні президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2018 рік, в якому передбачається виділення 350 млн доларів для надання безпекової допомоги Україні та заходи щодо протистояння російській агресії.