REUTERS

"Агресор скаржиться, що жертва ще опирається". Так відреагував міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус на заяву Росії стосовно озброєння України, передає Голос Америки.

Читайте такожПорошенко: рішення США надати Україні зброю стане "трансатлантичним щепленням від російського вірусу агресії" Минулого тижня у відповідь на оголошення рішення адміністрації президента США Трампа про дозвіл на постачання зброї до України, у міністерстві закордонних справ Росії заявили, що постачання будь-яких озброєнь Україні "заохочує войовниче крило у Києві", а США "в певному сенсі перетнули межу", оголосивши про намір надати Україні оборонне озброєння.

"Американська зброя здатна призвести до нових жертв в сусідній з нами країні, до чого ми не можемо залишатися байдужими…Вашингтон намагається представити себе "посередником". Ніякий він не посередник, він – пособник в розпалюванні війни", – сказав заступник російського міністра Сергій Рябков.

Відео дня

"Росія стверджує, що рішення про постачання зброї до України заохотить Київ до використання сили. Не можу не дивуватись – де межі цинізму? Агресор скаржиться, що жертва ще опирається", - відреагував Лінкявічус на заяву Росії.