ВР своєю постановою 27 січня 2015 року визнала Росію державою-агресором / фото УНІАН

Верховна Рада України прийняла закон про приватизацію державного майна з правкою, яка забороняє юридичним і фізичним особам - резидентам Росії брати участь в приватизації в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, таку правку підтримав парламент в ході другого читання документа.

Глава Комітету Верховної Ради з питань економічної політики Володимир Іванчук перед голосуванням за закон зачитав правку, згідно з якою покупцями об'єктів приватизації не можуть бути власники 10% і більше акцій, які є резидентами держави-агресора.

Відео дня

«Зазначене положення не застосовується до юридичних осіб, акції яких допущені до торгівлі іноземними фондовими біржами за переліком Кабміну, крім юридичних осіб, які є резидентами держави-агресора... і фізичних осіб - громадян та/або резидентів держави, визнаного Верховною Радою державою-агресором», - зазначив він.

Читайте такожПорошенко розповів про амбітний план реформ на 2018 рік

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект про приватизацію державного майна, основною метою якого є спрощення процесу приватизації за рахунок спрощення класифікації об'єктів приватизації - поділу на об'єкти малої та великої приватизації.