Порошенко вніс до парламенту проект закону про Вищий антикорупційний суд / фото УНІАН

Верховна Рада повинна в найближчі місяці ухвалити закон про створення незалежного антикорупційного суду, який винесе вирок корупціонерам, які «переплутали свою кишеню з державною».

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю одному з українських телеканалів.

«Ще одна умова, і це питання є ключовим, дуже важливим для України, і вважаю, що в найближчі місяці має бути ухвалений закон про створення незалежного, якісного антикорупційного суду. Найголовніше - це не просто його створити, а щоб цей антикорупційний суд зрештою виніс перший вирок тим корупціонерам, які переплутали свою власну кишеню з державною», - сказав прем'єр.

Відео дня

Читайте такожАнтикорупційний комітет Ради рекомендує ухвалити законопроект Порошенка про Антикорупційний суд

Як повідомляв УНІАН, 22 грудня 2017 року президент України Петро Порошенко вніс до парламенту проект закону про Вищий антикорупційний суд. Також очільник держави зареєстрував у Верховній Раді проект закону про внесення змін до закону «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку з ухваленням закону «Про Вищий антикорупційний суд». Обидва законопроекти визначені як невідкладні. Громадські організації й міжнародні партнери України, включаючи Міжнародний валютний фонд, розкритикували законопроекти через їх невідповідність рекомендаціям Венеціанської комісії, зокрема - в питанні забезпечення незалежності відбору суддів.

25 січня Порошенко за результатами зустрічі з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард заявив, що Україна прискорить підготовку президентського законопроекту про створення антикорупційного суду до другого читання у Верховній Раді відповідно до зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом, які передбачають врахування рекомендацій Венеціанської комісії.

Згідно з дослідженням, більш як 90% опитаних Американською торговою палатою представників бізнесу зіткнулися з корупцією в Україні в 2017 році, що відповідає показникові 2014 року.