Федерація профспілок України пропонує Кабінету міністрів, Міністерству фінансів та Державній податковій адміністрації доопрацювати проект Стратегії реформування податкової системи країни.

Про це УНІАН повідомили у медіа-центрі ФПУ.

“Федерація профспілок України підтримує необхідність прийняття Стратегії реформування податкової системи України, однак вважає, що деякі положення даного документу є неприйнятними та підлягають вилученню через те, що вони спрямовані на збільшення податкового навантаження на доходи фізичних осіб і можуть викликати соціальну напругу у суспільстві”, – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зокрема, йдеться про підвищення ставки податку з доходів фізичних осіб, недопущення скасування значної частини податкових пільг, запровадження податку на нерухомість (без зазначення неоподатковуваної частини нерухомості), безпідставного втручання у процес реформування системи соціального страхування.

ФПУ надіслала з цього приводу свої зауваження та пропозиції.

Довідка УНІАН. Зараз уряд розробляє проект Стратегії реформування податкової системи України, розрахованої на період до 2018 року. Основним розробником документу виступає Міністерство фінансів.