Президент України Віктор ЮЩЕНКО підписав указ про всенародне обговорення його законопроекту щодо змін до Конституції України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, виступаючи на Майдані Незалежності у Києві зі зверненням до українського народу з нагоди Дня Незалежності України.

Президент висловив переконання, що без проведення конституційної реформи не можна провести якісні реформи в Україні.

Відео дня

Він виклав свою позицію щодо необхідності конституційних змін, у тому числі скасування депутатської недоторканності, і нагадав, що всі пропозиції викладені у законопроекті, зареєстрованому у Верховній Раді у березні цього року.

Водночас, В.ЮЩЕНКО зауважив, що парламент досі не розглянув цей законопроект і, на його переконання, не зробить цього і в подальшому.

Саме це, за словами Президента, і спонукало його підписати указ про всеукраїнське обговорення законопроекту. В.ЮЩЕНКО підкреслив, що думка громадськості України є дуже важливою.

«Я готовий вислухати думку кожного українця. Вірю, що таке обговорення викличе широку громадську реакцію, яка змусить членів парламенту дбати не про свої крісла, а про свій народ», - сказав В.ЮЩЕНКО.