Прес-служба Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО заявляє, що 65 депутатів Київради готові конструктивно співпрацювати з мером Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИМ.

У переданому УНІАН коментарі прес-служба Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО зазначає, що в суботу, 15 квітня, прес-службою БЮТ було оприлюднене повідомлення “про створення так званої «більшості» за участі трьох фракцій у Київраді на чолі з Віталієм КЛИЧКОМ”. При цьому прес-служба Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО повідомляє, що “65 депутатів Київради готові працювати на благо киян і конструктивно співпрацювати з мером Києва Леонідом ЧЕРНОВЕЦЬКИМ. У п’ятницю, 14 квітня, 61 депутат взяв участь в засіданні першої сесії новообраної Київради”.

Прес-службу Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО “особливо дивує зарахування прес-службою БЮТ до складу так званої «більшості» фракції ПОРА–ПРП у повному складі. Адже у п’ятницю, 14 квітня, четверо депутатів, які пройшли по списку цього блоку до Київради: Іван САЛІЙ, Сергій РУДИК, Євген ШАЛОМЄЄВ та Сергій ЧЕРЕП, взяли участь у засіданні першої сесії Київради.

Відео дня

Оскільки загальна кількість депутатів Київради становить 120 осіб, то саме мер Києва може стверджувати про підтримку з боку більшості депутатів Київради.

Крім того, прес-служба Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО підкреслює, що “жодних підтверджень інформації про «збори» так званої «більшості», крім повідомлення самої прес-служби БЮТ, не існує”.

Як повідомляв УНІАН, за результатами виборів 26 березня 2006 року, із 120 місць у Київській міській раді 41 здобув Блок Юлії Тимошенко, 21 - Блок Леоніда Черновецкого, 15 - «Наша Україна», 14 - ПОРА-ПРП, 9 - Партія регіонів, по 7 - «Громадський актив Києва» та Соцпартія, 6 - Народний блок Литвина.

14 квітня відбулася перша сесія нової Київради, на якій новообраний мер Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ вступив на свою посаду. На цій сесії, 61 новообраний депутат Київради отримав мандат.

Див. також "Черновецький: не можна гаяти час на з`ясування стосунків"