Народний депутат від Партії регіонів Олена ЛУКАШ закликає колег-парламентаріїв проголосувати сьогодні за звільнення міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА через недбалість у розслідуванні справи про розбещення дітей в Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона повідомила сьогодні з парламентської трибуни.

«Ми сьогодні повинні всі, у кого є совість, діти, ми повинні розглянути це питання і проголосувати за звільнення ЛУЦЕНКА… За покривання насильника», - сказала вона.

Відео дня

Водночас О.ЛУКАШ висловила переконання, що Генеральна прокуратура України повинна негайно забрати цю справу у своє провадження. Крім того, на переконання депутата, необхідно притягнути до відповідальності тих осіб, які відмовляли матері постраждалих дітей у порушенні кримінальної справи.

Також О.ЛУКАШ вважає, що Генпрокуратура має порушити кримінальну справу за розголошення таємниці слідства, таємниці усиновлення, а СБУ має взяти під охорону постраждалих дітей та їхню матір.

При цьому О.ЛУКАШ відкинула звинувачення в тому, що партія, яку вона представляє, робила заяву про цей злочин у Криму, виходячи з політичних міркувань. «Ми не бачимо в цьому політики… А дії МВС в цій справі є політичним і моральним злочином», - сказала вона.

Також О.ЛУКАШ в контексті сказаного поінформувала про те, що під час обшуку у батька дітей було знайдено 32 тис. порнографічних фотографій і понад три десятки порнофільмів. За її словами, доказів у справі достатньо, і Партія регіонів виступає за об’єктивне розслідування справи.