Народний депутат від Комуністичної партії України Адам МАРТИНЮК виступає за «політичну кастрацію».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на засіданні парламенту.

За словами А.МАРТИНЮКА, суть такої «політичної кастрації» полягає в тому, щоб партію, в лавах якої є злочинці, позбавляти права брати участь у виборах до ВР і місцевих рад.

Відео дня

«Якщо політична партія буде мати в своїх лавах таких негідників, які є в нашій сесійній залі, то цю партію треба «каструвати» років на 5-10 у виборчих правах, щоб вона не мала права засідати ні в парламенті, ні в місцевих органах влади», - сказав він.

А.МАРТИНЮК також запитав: «Що ще має статися у нашому царстві-государстві, щоб ми нарешті усвідомили, що далі так жити не можна?».

За його словами, якщо народні депутати справді брали участь у згвалтуванні, то вони повинні понести найвищу міру покарання, «якої ще немає – смертну».

Водночас А.МАРТИНЮК підкреслив, що Верховна Рада має захистити себе, якщо буде доведено, що скандал з розбещенням дітей, у кому нібито брали участь народні депутати, є «черговою спецоперацією». «До ганебного стовпа мають бути поставлені ті, хто затіяв цю операцію, її організатори і натхненники», - наголосив він.

А.МАРТИНЮК підкреслив, що всі розмови про необхідність скасування недоторканності депутатів «від лукавого». Він додав, що недоторканність немає жодного стосунку до згвалтування. «Якщо не буде недоторканності, то що вони не будуть гвалтувати?», - запитав А.МАРТИНЮК.

Він висловив занепокоєння тим, щоб справа про розбещення дітей «не пішла в пісок, як і ряд інших резонансних справ».