В Блоці Юлії Тимошенко нагадують про кримінальну відповідальність тим, хто закликає до запровадження надзвичайного стану та скасування президентських виборів.

Як повідомляє прес-служба фракції БЮТ у Верховній Раді України, перший заступник голови фракції Андрій КОЖЕМ’ЯКІН наголошує, що публічні заклики до захоплення державної влади караються позбавленням волі.

За повідомленням прес-служби, так він відреагував на те, що 5 листопада на прес-конференції екс-заступник голови СБУ генерал-лейтенант Олександр СКІПАЛЬСЬКИЙ, представник Національного комітету з питань боротьби з корупцією генерал-полковник Геннадій КУРДАКОВ та лідер всеукраїнської партії "Нова сила" Юрій ЗБІТНЄВ оприлюднили звернення ряду військових та громадських організацій з вимогою до Президента України Віктора ЮЩЕНКА про запровадження надзвичайного стану в країні та перенесення дати проведення виборів Президента, які заплановані на 17 січня 2010 року.

Відео дня

А.КОЖЕМ’ЯКІН висловив думку, що публічний виступ двох представників силових структур, які займали високі пости, не є випадковим.

За його словами, вже стало традицією, коли в країні виникають певні проблеми, особливо під час виборчих кампаній, на перший план намагаються вийти «політичні блазні, які залякують суспільство армагедонами і пропонують свої унікальні панацеї у вигляді введення надзвичайних станів і таке інше».

За його словами, можна було б з гумором ставитись «до політичних невдах і їх спроб привернути до себе увагу дивними ідеями». Однак, за словами А.КОЖЕМ’ЯКІНА, насторожує і викликає тривогу той факт, що серед таких «рятівників нації» фігурують досвідчені офіцери, які займали відповідальні пости в СБУ та армії.

«Хоча, це вже не вперше, коли розігрується сценарій по нагнітанню максимальної напруги в суспільстві, – наголосив А.КОЖЕМ’ЯКІН. - Перша спроба була рік тому, коли бійці спецпідрозділу «Альфа» захоплювали Центрвиборчком. Саме тоді пан СКІПАЛЬСЬКИЙ говорив, що захоплення влади хунтою – неможливе і нічого подібного не планується. На прес-конференції 5 листопада О.СКІПАЛЬСЬКИЙ зробив діаметрально протилежні заяви», - наголошує депутат.

На його думку, учасники прес-конференції намагалися розіграти класичну схему: спершу максимально залякати народ, намалювати жахливі перспективи, зробити винними усіх, хто при владі і, як єдиний можливий вихід – запропонували передати значну частину функцій в державному управлінні військовим та спеціальним службам. «Хіба це не пропозиція здійснити військовий переворот?!», - запитує А.КОЖЕМ’ЯКІН.

«Такі заяви – це не ідеї кількох, окремо взятих ентузіастів, це чергова спроба підготувати суспільство до необхідності ввести диктатуру однієї особи, яка вперто не хоче прощатися з владою», - переконаний А.КОЖЕМ’ЯКІН.

«Однак, слід застерегти усі гарячі голови: особовий склад силових структур України – це патріоти своєї держави і вони давали присягу на вірність народу України, а не одній особі. А всім тим, хто мріє приміряти кашкет Піночета, чи пілотку Айді Аміна хочу нагадати ст. 109 Кримінального кодексу України: публічні заклики до насильницької зміни, чи повалення конституційного ладу, або до захоплення державної влади – караються позбавленням волі», - заявив А.КОЖЕМ’ЯКІН.