Так звана «справа педофілів» була спланованою передвиборчою технологією Партії регіонів та колишнього президента Віктора ЮЩЕНКА, щоб дискредитувати кандидата у президенти Юлію ТИМОШЕНКО.

Про це сьогодні у сесійній залі під час звіту відповідної Тимчасової слідчої комісії заявив член фракції БЮТ Олег ЛЯШКО, повідомили УНІАН у прес-службі БЮТ.

Коментуючи звіт ТСК, яка не знайшла доказів причетності народних депутатів до розбещення дітей, О.ЛЯШКО сказав: «Що ми сьогодні бачимо: що немає ні педофілів серед нас, ні доказів немає ніяких щодо вчинення злочину, немає нічого».

Відео дня

За його словами, колишній президент В.ЮЩЕНКО та Партія регіонів, які спланували цю провокацію проти БЮТ і Ю.ТИМОШЕНКО, «брудно використали і викинули двох дітей для того, щоб прийти до влади».

«Згадаємо, як президент ЮЩЕНКО, який на кожній зустрічі розказував, що у БЮТ педофіли і саме тому за них не треба голосувати. Згадаймо, що ОМЕЛЬЧЕНКО отримав Героя України за цю справу», - сказав О.ЛЯШКО.

Народний депутат наголосив, що “саме В.ЮЩЕНКО і Партія регіонів, використовуючи брудні технології, привели до влади Віктора ЯНУКОВИЧА і зараз продовжують акції щодо дискредитації БЮТ і Ю.ТИМОШЕНКО”.

При цьому О.ЛЯШКО закликав суспільство уважно ставитись до подібних заяв з боку Партії регіонів і не вірити їм.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні ВР припинила діяльність ТСК з розслідування обставин, пов’язаних зі звинуваченнями в розбещенні неповнолітніх. На засіданні парламенту із звітом про діяльність комісії виступила голова ТСК Катерина САМОЙЛИК. Вона наголосила, що «за результатами розслідування справи достатніх доказів вини Д.ПОЛЮХОВИЧА та інших осіб у насильницькому задоволенні статевої пристрасті з малолітніми, які б давали достатні підстави для направлення справи до суду, поки що не здобуто».

Довідка УНІАН. 13 жовтня 2009 року народний депутат від Партії регіонів Вадим КОЛЕСНІЧЕНКО заявив про факти розбещення неповнолітніх в МДЦ "Артек".

Керівництво "Артеку", у свою чергу, заявило, що факти розбещення дітей не мають жодного стосунку до центру.

Пізніше стало відомо, що з цього питання народний депутат Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО направляв численні депутатські звернення до Президента, Генпрокуратури і МВС. Г.ОМЕЛЬЧЕНКО також заявив, що в скандалі фігурують троє народних депутатів.

У свою чергу 14 жовтня 2009 року міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО заявив, що міліція не має доказів причетності народних депутатів до розбещення дітей.

Він повідомив, що ще в квітні 2009 року у справі про розбещення двох неповнолітніх дітей висунуто звинувачення і було затримано батька цих дітей – головного редактора журналу "Артек" Д.ПОЛЮХОВИЧА.

19 травня заступник генерального прокурора Віталій ЩОТКИН повідомив, що Д.ПОЛЮХОВИЧУ змінено запобіжний захід на підписку про невиїзд. «Закінчилися 9 місяців перебування ПОЛЮХОВИЧА в ізоляції, і, враховуючи позитивну поведінку, слідчий ухвалив процесуальне рішення відпустити його під підписку», - повідомив В.ЩОТКИН.